Znanstveni kafić
Znanstveni kafić na temu "Anđeli i demoni" PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 15 Lipanj 2009

Alumni udruga FESB-a nastavlja s organizacijom znanstvenih kafića.

 

Ovaj tjedan, u četvrtak 18.06. u 19:00h u kavani Luxor, razgovaramo o filmu/knjizi "Anđeli i demoni" te o znanosti u pozadini tog filma:
- što je antimaterija,
- kako nastaje,
- koje su posljedice,
- dobre i loše strane,
- je li scenarij opisan u filmu uopće moguć,
- je li CERN tako uzbudljiv i tajnovit kao što je prikazano u filmu.

 

Predavači su dr.sc. Nikola Godinović i dr.sc. Ivica Puljak.

 

Isto predavanje organiziramo dan kasnije, petak 19.06. u 20:30h i u Omišu, "In caffe (Ljevak)". Predavač će biti dr.sc. Damir Lelas.

 

Dođite i uz šalicu kave ili čašu vina poslušajte kako znanstvenici jednostavnim jezikom objašnjavaju filmski scenarij.

Dobrodošli!

 

 
Uspjeh prvog Znanstvenog kafića u Splitu PDF Ispis E-mail
Srijeda, 06 Svibanj 2009

"Trebaju li Dalmaciji (Hrvatskoj) obnovljivi izvori energije?" - to je tema o kojoj su s brojnom publikom u kavani Luxor polemizirali znanstvenici dr.sc. Frano Barbir i dr.sc. Ranko Goić sa splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u prvom Znanstvenom kafiću u Splitu, u organizaciji udruge Alumni FESB-a.

 

  

Namjera znanstvenih kafića je predstaviti i približiti zanimljive teme iz znanosti široj publici, potaknuti otvorenu diskusiju i time zainteresirati ljude za znanstvene teme, a mlade potaknuti na bavljenje znanošću.

 

Prvi znanstveni kafić u Splitu je bio izuzetno uspješan, u Luxora se u utorak tražila stolica više, što je pokazalo da i Splićane zanimaju ovakve teme i ovakvi direktni susreti sa znanstvenicima.

Atmosferu pogledajte na slikama u albumu ovdje.

 

Udruga Alumni FESB-a poziva sve zainteresirane za slična događanja da svoje prijedloge tema budućih znanstvenih kafića pošalju putem maila Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .

 
  

 

 

 

 

 

Opširnije...
 
Cafe Scientifique PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 27 Travanj 2009

Alumni udruga FESB-a, po prvi put u Splitu, organizira u kavani Luxor, u utorak, 5. svibnja u 18:00 sati, tzv. Cafe Scientifique, Science Cafe ili Znanstveni kafić.

 

Koncept koji je popularan u svijetu već nekoliko godina po prvi put dolazi u Split. Tzv. "Sci cafe" je inače mjesto gdje uz šalicu kave ili čašu vina svatko može čuti o najnovijim idejama u znanosti na popularan način, predstavljeno jednostavnim jezikom bliskim i ne-znanstvenicima. Znanstvenici u opuštenoj atmosferi održe kratko predavanje na određenu temu, a potom slijedi otvorena diskusija u kojoj publika ima priliku razmjeniti svoja razmišljanja sa znanstvenicima. Cilj cijele ideje je popularizacija znanosti među širom publikom i motiviranje mladih za bavljenje znanošću.
 
Tema o kojoj će znanstvenici polemizirati s publikom u prvom znanstvenom cafe-u u Splitu je

 

"Trebaju li Dalmaciji (Hrvatskoj) obnovljivi izvori energije?"

 

Dr.Sc Frano Barbir i Dr.Sc. Ranko Goić sa splitskog FESB-a  pokušat će potaknuti goste kavane Luxor na diskusiju i komentare o ovoj danas vrlo intrigantnoj temi – što se u svijetu radi na području razvoja obnovljivih izvora energije, možemo li mi do „besplatne energije“, kako, kada i koliko će nas to koštati.
 
Dobrodošli!

 

 

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 31 - 33 od 33


Izdvojeno

Znaju li vaši kolege za Udrugu? Možete li locirati kolege iz svoje generacije, gdje su, što rade?

Traži


SSLTimeout.