Znanstveni kafić o kroničnoj boli PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 17 Veljača 2011
Alumni udruga bivših studenata FESB-a organizira 18. znanstveni kafić u kavani Lvxor u četvrtak 17.02. u 18:00h

Zagonetka kronične boli

dr.Damir Sapunar, redoviti profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu

Zašto odlazimo liječniku? Zbog boli.
Patite li od kronične boli leđa, mišića, glave,...?
Uspijeva li liječnik svaki put izliječiti vašu bol?
Kad nas bol štiti, a kad nam postaje neprijatelj?
Kako se boriti protiv kronične boli i koji su novi terapijski postupci?
Bol je najčešći razlog zbog kojeg odlazimo liječniku. Nažalost, vrlo često ostajemo prikraćeni za pravu pomoć, pogotovo u slučajevima kada naša bol postaje kronična. Na predavanju ćete čuti kako nas bol štiti, ali i kako nam postaje strašan neprijatelj kada se taj naš obrambeni mehanizam okrene protiv nas samih. Vidjet ćete kako se naša osjetila pokatkad poigravaju s nama. Razgovarat ćemo i o sredstvima kojima se borimo protiv kronične boli te o istraživanjima novih terapijskih postupaka.

CV: Damir Sapunar radi kao redoviti profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Pročelnik je Katedre za histologiju i embriologiju i voditelj Laboratorija za istraživanje boli. Glavni je urednik elektronskog izdanja časopisa Croatian Medical Journal. Područje njegovog znanstvenog rada je istraživanje kronične boli.
Sudjelovao je i vodio brojne domaće i međunarodne znanstveno istraživačke projekte. Redovito objavljuje znanstvene publikacije u najboljim časopisima iz područja njegovog interesa.

Sve o kroničnoj boli i kako je liječiti saznajte u znanstvenom kafiću u organizaciji Alumni FESB-a u kavani Lvxor u četvrtak 17.02. u 18:00h.
 
« Prethodna   Sljedeća »


Izdvojeno

Znaju li vaši kolege za Udrugu? Možete li locirati kolege iz svoje generacije, gdje su, što rade?

Traži


SSLTimeout.