Znanstveni kafić: Život Jamesa D. Watsona - osobni prikaz otkrića DNA PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 10 Studeni 2011

Alumni FESB-a organizira još jedan znanstveni kafić u utorak, 15. studenog, u 18:30h, u kavani Lvxor pod naslovom:


Život Jamesa D. Watsona - osobni prikaz otkrića DNA

 

Ovaj put u goste nam dolazi novi zamijenik direktora MEDILS-a, Errol Friedberg, M.D., profesor na University of Texas Southwestern Medical Center u Dallasu, Texas.
  
James Watson, američki biolog, koji je s kolegom Francis Circkom 1953. razjasnio "tajnu života" odnosno strukturu DNA, napisao je roman o tom otkriću pod nazivom "Dvostruka uzvojnica". Ova knjiga je prodana u više od milijun primjeraka i prevedena na 23 jezika. Zašto je njegov kolega, Francis Crick, u početku bio protiv objavljivanja knjige i zbog čega je došlo do neslaganja među kolegama?
 
Errol Friedberg dolazi iz Medical Centra u Texasu (dom 5 nobelovaca), gdje se preselio 1990., nakon 20 godina na Sveučilištu Stanford, kako bi postao voditelj Odjela za patologiju. On je međunarodno priznati autoritet za popravak oštećene DNA. Nakon što je proveo 21 godinu u uredu predsjednika, prof. Friedberg je nedavno odstupio s ove pozicije, zadržavši svoj položaj profesora patologije, i dalje radeći u svom istraživačkom laboratoriju, te razvija svoju "drugu karijeru" kao pisac povijesti znanosti. 
 
Napomena: Predavanje je na engleskom jeziku.

 
« Prethodna   Sljedeća »


Izdvojeno

Znaju li vaši kolege za Udrugu? Možete li locirati kolege iz svoje generacije, gdje su, što rade?

Traži


SSLTimeout.