Znanstveni kafić Izazovi obnovljive energije PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 20 Veljača 2012

Pozivamo vas na još jedan znanstveni kafić:

 

Izazovi obnovljive energije

 

Četvrtak, 23.02.2012, 18:30h, kavana Lvxor

 

Predavač: Amer Smailbegović, dr.sci. geofizike, dipl.ing. geologije 

 

SciCafeModerna tehnologija i moderni život su usko vezani za, naizgled neprekidni, priliv i iskorištenje sirovina, cirkulaciju kapitala i jeftinu energiju. Održavanje modernog životnog standarda zahtjeva konstantna i ozbilja ulaganja u pronalaženje novih resursa i tehnologija, ali sa sobom povlači i niz drugih promjena i reakcija - počev od utjecaja na okoliš sve do rasta birokracije i političkih malverzacija. Na primjerima iskorištavanja i potrage za obnovljivim izvorima energije u zapadnoj hemisferi, predavanje će ukazati na niz neočekivanih posljedica i apsurda s kojima se moramo suočavati. 

Koji su to sve obnovljivi izvori energije i što je sve potrebno za njihovo iskorištavanje? Kako naći financije? Imaju li konvencionalni izvori energije rok trajanja? Kako državni aparat utječe na istraživanja?

Dr. Smailbegović već 10 godina vodi istraživačke tvrtke u SAD koje se bave pronalaženjem mineralnih i energetskih resursa diljem svijeta, aplikacijama novih tehnologija u istraživanju istih, te unaprijeđenju metoda očuvanja i popravka životne sredine i održivog razvoja. 

 
« Prethodna   Sljedeća »


Izdvojeno

Znaju li vaši kolege za Udrugu? Možete li locirati kolege iz svoje generacije, gdje su, što rade?

Traži


SSLTimeout.