Znanstveni kafić: Drugačiji pogled na razvoj grada PDF Ispis E-mail
Utorak, 29 Siječanj 2013
Alumni Udruga bivših studenata Fakulteta, elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, ovog četvrtka, 31. siječnja 2013., u kavani Lvxor, s početkom u 18 sati, organizira još jedan znanstveni kafić, pod naslovom: 

Drugačiji pogled na razvoj grada

Predavač Ante Kuzmanić, dipl.ing.arh, redoviti profesor na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu: 

"Kada je prvi put prezentiran projekt Most Split-Kaštela sa spojem na autocestu u Vučevici 2005. godine u Društvu arhitekata Split među svim reakcijama zapamtio sam reakciju profesora prometa, danas emeritusa, kako kaže: "... ali tim mostom dovest ćeš nam sve vlaje u Split."

Koje su to granice grada, fizičke i mentalne, njegovih političara, stručnjaka pa i građana? Sve se lomi na pitanju tko ide u Zagreb pitati kada će biti gotova brza cesta od autoceste do grada? Drugi grad po veličini u državi nema brzu cestu ni 10 godina nakon otvaranja autoceste. Sve to počinje krajem 70-tih godina i raspadom zajednice Općina Split. Metropolitanski prostor od Trogira do Omiša pretvoren je u niz općina gradova koje nemaju nikakav zajednički ured koji bi koordinirao prostorni razvoj tog područja.


Dobrodošli u četvrtak na još jedan znanstveni kafić.
 
« Prethodna   Sljedeća »


Izdvojeno

Znaju li vaši kolege za Udrugu? Možete li locirati kolege iz svoje generacije, gdje su, što rade?

Traži


SSLTimeout.