Anđeli i demoni u znanstvenom kafiću PDF Ispis E-mail
Petak, 26 Lipanj 2009

Drugi znanstveni kafić u Splitu, u kavani Luxor, 18.06., bio je posvećen temi "Anđeli i demoni - znanost u pozadini filma". I ovog puta je brojna publika poslušala kratko predavanje koje su pripremili fizičari dr.sc. Nikola Godinović i dr.sc. Ivica Puljak sa splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, te se kasnije pridružila diskusiji.

Znanstvenici su u svojoj prezentaciji, na jednostavan, lako razumljiv način, pojasnili teme o kojima se govori u knjizi i filmu: što je CERN, što znanstvenici rade na CERN-u, što je to antimaterija, kako nastaje, je li to novo gorivo budućnosti, je li je moguće proizvesti u količinama opisanim u filmu, je li uopće scenarij, kako je opisan u knjizi i filmu, moguć na današnjem stupnju razvoja znanosti. Što to još ne znamo o postanku svemira i hoćemo li ikada saznati?

 

 

Andjeli i demoni u Luxoru 

Namjera znanstvenih kafića je predstaviti i približiti zanimljive teme iz znanosti široj publici, potaknuti otvorenu diskusiju i time zainteresirati ljude za znanstvene teme, a mlade potaknuti na bavljenje znanošću.

 

I ovaj znanstveni kafić je ponovio uspjeh prvog koji je bio organiziran u svibnju što pokazuje zanimanje splićana za ovakva događanja.

Atmosferu pogledajte na slikama u albumu ovdje.

 

Udruga Alumni FESB-a poziva sve zainteresirane za slična događanja da svoje prijedloge tema budućih znanstvenih kafića pošalju putem maila Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .

 
  

 

 

 

 

 
« Prethodna   Sljedeća »


Izdvojeno

Znaju li vaši kolege za Udrugu? Možete li locirati kolege iz svoje generacije, gdje su, što rade?

Traži


SSLTimeout.