U Luxoru o utjecaju EM zračenja na ljude PDF Ispis E-mail
Utorak, 10 Studeni 2009

Unatoč velikoj kiši i, činilo se, nemogućim uvjetima, u ponedjeljak 09.11. u 18:00h u kavani Lvxor se ipak okupilo dosta znatiželjnika koji su htjeli čuti o:

 

Utjecaju elektromagnetskog zračenja na ljude.
 
Uvod u diskusiju dao je prof.dr.sc.Dragan Poljak, redoviti profesor na FESB-u, gostujući profesor na Wessex Institute of Technology (WIT), Southampton, Velika Britanija.

 

U najavi teme je rečeno:
S jedne strane elektromagnetska polja u ljudskom okolišu postala su integralni dio suvremenog društva, ali s druge strane raste zabrinutost vezana za potencijalne štetne efekte ovih polja po zdravlje ljudi. U posljednjih petnaestak godina sve veća zabrinutost javnosti uglavnom se povezuje za moguće štetne posljedice izloženosti zračenju radio-baznih stanica i mobilnih telefona. Koliko Vi dnevno pričate na mobitel? Bojite li se zračenja? Znate li dovoljno o tome? Živite li blizu dalekovoda, trafo-stanice?

Upravo su ta pitanja i bila postavljana predavaču koji je na njih uspješno odgovarao, čak dogovarao konkretne posjete ljudima s namjerom da se u njihovoj okolini izmjeri utjecaj EM zračenja. Kako je bilo tu večer možete pogledati na slikama ovdje.

 

Ako i vas zanimaju ova pitanja ili neka druga pitanja iz područja znanosti, slobodno nam uputite prijedlog za organizacijom znanstvenog kafića na adresu Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript te ćemo pokušati na njega odgovoriti. 

 

 
« Prethodna   Sljedeća »


Izdvojeno

Znaju li vaši kolege za Udrugu? Možete li locirati kolege iz svoje generacije, gdje su, što rade?

Traži


SSLTimeout.