Ideja o posjetu Europskom centru za nuklearna istraživanja (CERN)
Petak, 27 Srpanj 2012
Potaknuta velikim zanimanjem koje je u dijelu javnosti, pa tako i među članovima naše Udruge, izazvala nedavna objava najnovijih rezultata istraživanja koji upućuju na možebitno otkriće nove subatomske čestice, tzv. Higgsovog bozona, među članovima Predsjedništva javila se ideja da se na jesen pokuša organizirati posjet Europskom centru za nuklearna istraživanja (CERN) u Ženevi. Ideja je još u povojima, a prije no što pristupimo njezinoj realizaciji, voljeli bismo dobiti nekakvu povratnu informaciju o tome koliko bi vas, naših članova, uopće bilo zainteresirano za odlazak na jedno ovakvo višednevno putovanje. Zasada je predloženo da se putovanje održi tijekom produljenog vikenda oko blagdana Svih svetih (od četvrtka, 1. studenog do nedjelje, 4. studenog) te da, osim posjeta laboratorijima i postrojenjima Centra, uključuje i izlet po okolici jezera (Laussane, Montreux, Evian, itd.). Cijenu putovanja, nažalost, u ovom trenutku, još nismo u mogućnosti točno odrediti. Web anketa za iskazivanje interesa bit će od danas dostupna na adresi:

http://www.doodle.com/iimt5m2wf4pkcqvi

Zbog godišnjih odmora, anketa će biti otvorena sve do nedjelje, 2. rujna.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja i/ili prijedloga vezano za ovu ili bilo koju drugu od aktivnosti Udruge, slobodno nam se obratite na mail adresu Predsjedništva: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .
 
Predavanje "Najnoviji rezultati potrage za Higgsovim bozonom - uočavanje nove čestice"
Petak, 06 Srpanj 2012

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i Udruga bivših studenata organiziraju predavanje prof. dr. sc. Ivica Puljka pod naslovom:

 

NAJNOVIJI REZULTATI POTRAGE ZA HIGGSOVIM BOZONOM - UOČAVANJE NOVE ČESTICE

 

Zbog očekivanog velikog interesa javnosti, predavanje će se održati u utorak, 10. srpnja, na FESB-u (dvorana B 402) s početkom u 9 sati, te ponovno, u srijedu, 11. srpnja, u Kinoteci Zlatna vrata, s početkom u 20 sati. Sažetak predavanja i kratki životopis predavača dani su u prilogu .

 
Rezultati izborne skupštine
Utorak, 05 Lipanj 2012

Na 5. po redu izbornoj skupštini Udruge, održanoj u srijedu, 30. svibnja 2012. godine, u 18:00 sati, na Fakultetu elektrotehnike strojarstva i brodogradnje, izabrano je novo čelništvo Udruge u sastavu:

 

Predsjedništvo: 

 Nadzorni odbor:

  1. Jerko Bačić

  2. Želko Domazet

  3. Branko Klarin

  4. Saša Kraljević

  5. Neven Kulušić

  6. Tea Marasović

  7. Damir Mrkonjić

  8. Marijana Puljak

  9. Vesna Roje

10. Ivan Vrca

   1. Juraj Bonači

   2. Igor Duplančić

   3. Endri Garafulić

 

Članovi Udruge jednoglasno su podržali prijedlog da se za predsjednika Udruge imenuje prof. dr. sc. Želko Domazet, dok je na mjesto potpredsjednika izabran dekan Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, prof. dr. sc. Srđan Podrug, koji, prema članku 11. Statuta Udruge, po funkciji postaje član Predsjedništva Udruge.

 

Ovdje možete pogledati nekoliko fotografija sa održane skupštine. 

 
Izborna skupština Udruge
Četvrtak, 24 Svibanj 2012

Na temelju članka 23. Statuta Udruge bivših studenata FESB-a, Predsjedništvo saziva redovitu izbornu skupštinu Udruge, koja će se održati u srijedu, 30. svibnja 2012. godine, na FESB-u, dvorana A 102u 18.00 sati, s prijedlogom

 

Dnevnog reda

 

1. Izvješće predsjednika o radu Udruge u proteklom mandatnom razdoblju;

 

2. Izvješće Nadzornog odbora;

 

3. Izbor novog predsjednika i članova Predsjedništva, te članova Nadzornog odbora Udruge;

 

4. Predavanje:

Davor Budimir, ing. elektrotehnike

"Računala kroz povijest"

 

5. Razno.

 

Nakon službenog djela skupštine druženje ćemo nastaviti uz prigodni domjenak na terasi FESB-ovog kafića. 

 

Ovim putem Vas pozivamo na izbornu skupštinu te molimo da poziv proslijedite članovima Udruge, bivšim studentima FESB-a, kojima je isti promakao. 

 
Znanstveni kafići tijekom Festivala znanosti u travnju 2012
Petak, 20 Travanj 2012
 DatumMjesto Predavanje 
 23.04.2012 18:30hKavana Lvxor Igor Pureta, GRAWE osiguranje: 10 mitova o menadžmentu
 24.04.2012 19:00hKavana Lvxor Sanja Perinović, Kemijsko-teh fakultet: Što s košticama masline?
 25.04.2012 18:30hKavana Lvxor Vesna Boraska, Medicinski fakultet: Svi moji geni
 26.04.2012 18:30hKavana Lvxor Dragan Poljak, Zoran Blažević, FESB: Nikola Tesla i bežični prijenos energije, između legende i stvarnosti
 27.04.2012 18:30hKavana Lvxor Milan Tafra, Erste banka: Makroekonomska kretanja u RH i regiji
   

Kratak sadržaj predavanja pogledajte ovdje, a cijeli program Festivala ovdje.

 
Znanstveni kafić: Promjena ili varijacija klime
Srijeda, 28 Oľujak 2012
Početkom ovog mjeseca snijeg kakvog nije bilo 50 godina u Splitu, sada sušno vrijeme, kakvo će biti ljeto? Mijenja li se klima ili su ovo normalne pojave? Je li čovjek kriv za sve? Poslušajte u još jednom znanstvenom kafiću:

Promjena ili varijacija klime
Tko je odgovoran?

Četvrtak, 29.03.2012, 18:30h, kavana Lvxor

Predavač: Prof. dr. sc. Ognjen Bonacci, Fakultet graditeljstva, arhitekture i geodezije, Split

  Koliko je čovjek stvarno kriv za promjene i negativne trendove u promjeni klime? Jesu li sve promjene zaista negativne promjene? Zna li znanost pouzdano tko je bio odgovoran za tadašnje globalno zagrijavanje? Jesu li ovo prirodni procesi ili uzrokovani ljudskim djelovanjem? Što nas očekuje?


Profesor Ognjen Bonacci jedan je od vodećih svjetskih stručnjaka iz područja hidrologije krša. Njegova knjiga „Karst hydrology with special reference to the Dinaric karst“ koju je izdao Springer Verlag služi danas kao udžbenik na brojnim sveučilištima u svijetu (SAD, Meksiko, Španjolska, Italija, Švicarska itd.). U posljednjih desetak godina intenzivno se bavi problematikom klimatskih promjena i/ili varijacija te posljedica koje one mogu izazvati. Njegovi pristupi ovoj aktualnoj problematici razlikuju se po svojoj originalnosti te izazivaju brojna reakcije svjetske znanstvene zajednice. Kao pozvani predavač o svojim originalnim pristupima promjeni ili varijaciji klime govorio je na brojnim međunarodnim znanstvenim skupovima i sveučilištima u svijetu (Japan, Švicarska, Francuska, Rumunjska, Austrija, Slovenija, Srbija, Makedonija, Bugarska, Grčka, Nizozemska itd.).

 

 Dobrodošli u kavanu Lvxor ovaj četvrtak.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 10 - 18 od 51


Izdvojeno

Znaju li vaši kolege za Udrugu? Možete li locirati kolege iz svoje generacije, gdje su, što rade?

Traži


SSLTimeout.